Ryhmä ryhmä III - tule ryhmään oppimaan ryhmästä

31.08.2011 | Campus Conexus -hanke järjestää kolmatta kertaa seitsemän tapaamisen työnohjauksellisen Ryhmä ryhmän.

Ryhmän ohjauksen valmiuksia kehittävä foorumi, jossa tavoitteena on ryhmässä toimimalla oppia ryhmän ohjaamiseen liittyviä asioita jakaen kokemuksia, ideoita ja kehittymisen haasteita.

- Sain tehtäväkseni koordinoida opetusta kehittävän ryhmän työskentelyä. Apua! Miten se käytännössä tapahtuu, kun haluaisin välttää puuduttavaa palaverointia?

- Mistä saisin uusia ideoita gradujen, kanditöiden ja hopsien ohjaamiseen?

- Projektiopetus kiinnostaa, mutta mietin miten ryhmäilmiöt vaikuttavat projektioppimiseen ja miten niitä voisi ohjata.

- Olen käyttänyt paljon ryhmää opetuksessa ja ohjauksessa ja haluaisin päästä jakamaan ideoita ja oppimaan kollegoilta.

- Mitä hyötyä ryhmästä olisi opetuksessa ja ohjauksessa ja miten saisin ryhmän käyttämistä sen hyödyn irti?

- Voiko opiskelijat saada oppimaan enemmän toisiltaan ja työskentelemään intensiivisesti yhdessä?

- Haluaisin siirtyä hopsien ja opinnäytteiden ohjaamisessa yksilötyöstä ryhmän hyödyntämiseen, mutta mistä saisin käytännön vinkkejä ryhmän vetämiseen?

- Minulla on ajatuksia ja toimintaideoita ryhmän vetämiseen, mutta olen epävarma, mikä voisi toimia ja mikä ei. Missä voisin kehitellä ideoitani eteenpäin ja saada niihin palautetta?

ESR-rahoitteinen Campus Conexus -hanke -hanke järjestää kolmatta kertaa seitsemän tapaamisen työnohjauksellisen Ryhmä ryhmän. Tavoitteena on ryhmässä toimimalla oppia ryhmän ohjaamiseen liittyviä asioita jakaen kokemuksia, ideoita ja kehittymisen haasteita. Ryhmän lähitapaamisissa osallistutaan, koetaan ja jaetaan ohjauksellinen ryhmäprosessi turvallisessa ja luottamuksellisessa ilmapiirissä. Kunkin lähitapaamisen jälkeen kirjoitetaan lyhyt reaktiopaperi, jossa ryhmässä opittua kytketään oman työn arkisiin käytäntöihin.

Ryhmän ohjaajana toimii Kai Halttunen, joka on ohjannut intensiivisiä opiskelijoiden ja henkilöstön ryhmäprosesseja mm. projektiopinnoissa, kandidaattiseminaareissa, hops-ohjauksen piirissä. Kain työskentely perustuu visuaalisuuteen, toiminnallisuuteen, ratkaisukeskeisyyteen ja haastavaan läsnäoloon. Koulutukseltaan Kai on YTT ja hän on suorittanut laaja-alaiset pedagogiset opinnot sekä ratkaisukeskeisen työnohjaajakoulutuksen.

Lisätietoja ohjaajasta: www.halttunen.info.

Ryhmä tapaa seitsemänä maanantaina klo 14.15-16.00
I 12.9.2011
II 26.9.2011
III 10.10.2011
IV 31.10.2011
V 14.11.2011
VI 28.11.2011
VII 12.12.2011

Ryhmä ryhmä on itsessään ryhmäprosessi, johon osallistumalla opitaan ryhmään liittyviä ilmiöitä. Tämän vuoksi osallistuminen edellyttää ehdotonta sitoutumista lähitapaamisiin. Ryhmään otetaan mukaan enintään 7 osallistujaa.

Ryhmään voi hakea osallistujaksi alla olevasta linkistä.


Ilmoittautumis- ja lisätietolomake« Palaa arkiston otsikkolistaukseen
 
iStart-julkaisujärjestelmä - ConnectingTalents Oy