Lämpiö – keskustelu- ja seminaarisarja yliopistolaisille

30.03.2012 | Opiskelijoiden tutkimus-, tiedonhankinta- ja kirjoittamisvalmiuksien ohjaamisesta : keskustelu- ja seminaarisarja yliopistolaisille Tampereen yliopiston Teatterimontun lämpiössä perjantaisin klo 13.15 – 15.00Kuinka ohjata ja tehdä näkyväksi opiskelijoille tutkimus-, tiedonhankinta- ja kirjoittamisvalmiuksia, jotka ovat ohjaajalle itsestäänselvyyksiä ja kirkastuneet vähin erin tekemällä ja osallistumalla opetukseen ja tutkimukseen? Opiskelija kohtaa tutkimuksen informaatioympäristön ja toimintatavat uusina ja outoina. Miten opiskelijan osallistumista ja oppimista voisi auttaa, kannustaa ja arvioida?

Lämpiössä tunnistamme haasteita ja mahdollisuuksia. Ratkaisuja on jo olemassa hyvissä käytännöissä. Lämpiössä on keskustelun ja kuuntelun iloa ja lämpöä. Tule mukaan!

Keskustelua johdattelee ja punoo yhteen Kai Halttunen, ESR-rahoitteisesta Campus Conexus –projektista.

Ilmoittautuminen 2 päivää ennen tilaisuutta eLomakkeella

Teatterimonttu sijaitsee Päärakennuksen D-siivessä. Sijainti - pdf ja Teatteri Telakka Tullikamarin aukiolla.


OHJELMA

20. tammikuuta 2012

Tiedonhankinnan ohjaamisen erityisyydestä, yliopistotutkija Kai Halttunen sekä professori Eero Sormunen, lehtori Marja Kivilehto ja informaatikko Maritta Tuhkio.

Tiedonhankinta opiskelutehtäviin ja opinnäytteisiin tapahtuu usein itsenäisesti ”mustassa laatikossa”. Opiskelijan toiminnasta ei ole paljon tietoa ja arviointi perustuu usein lopputuotoksiin. Miten ohjata tiedonhankinnan prosesseja? Voiko ryhmää hyödyntää? Mikä on kirjaston antaman opetuksen rooli? Millaista osaamista tiedonhankinnan ohjaaminen edellyttää? Miten yhdistän tiedonhankinnan ohjauksen opinnäyteseminaareihin ja -ohjaukseen?

3. helmikuuta 2012

E-Kirjat ja e-aineistot sekä tabletit – käytön ohjaaminen, tutkija Jari Aro, Kai Halttunen sekä informaatikot Aniita Ahlholm-Kannisto, Janika Asplund ja Päivi Lukin.

Opiskelija lukee tenttiin e-kirjaa Google booksista, jossa 150 sivua puuttuu välistä. Kirjaston Ebrary-palvelusta kirja löytyisi kokonaisena. Miten opiskelija hahmottaa tieteelliset aikakauslehdet yksittäisten e-artikkelien maailmassa? E-kirjojen lukeminen tableteilta on paljon miellyttävämpää kuin tietokoneelta – miten ja miksi? Tutkintovaatimuksiin halutaan e-aineistoja, miten toimimme? Digitaalinen lukupiiri e-kirjan ympärille?


24. helmikuuta 2012

Tekstien kätilöinti – kirjoittamisen ohjaamisesta, dramaturgi, näytelmäkirjailija Pipsa Lonka ja lehtori Jutta Helenius sekä Kai Halttunen.

Pipsa Lonka kertoo dramaturgin, kirjailijan ja tekstin kohtaamisesta: Miten dramaturgi kohtaa keskeneräisen tekstin ja auttaa kirjailijaa kohti valmista näytelmätekstiä.

Kirjoituskammo! Miten antaa ja vastaanottaa palautetta? Millaisia keinoja voi hyödyntää kirjoittamisen ohjaamisessa? Miten tiedonhankinta ja e-aineistojen käyttö näkyvät kirjoittamisen ohjaamisessa? Mitä tieteellisen kirjoittamisen ohjaaja voi oppia dramaturgilta?

23. maaliskuuta 2012

Käsite- ja miellekartat, Kai Halttunen ja erikoissuunnittelija Päivi Svärd.

Miksi kukaan ei kertonut minulle opiskellessani mitään näistä työvälineistä? Mikä on mielle- ja käsitekartan ero? Kuinka näitä voi käyttää ryhmän kanssa? Millaisia työkaluohjelmia on olemassa? Käsite- ja miellekartat ideoinnissa, tiedonhankinnan ja kirjoittamisen ohjaamisessa sekä tutkimuksen analyysityökaluina.

27. huhtikuuta 2012 klo 13.15-15.00 kulttuuriravintola Telakan 2. kerros (Tullikamarin Aukio)

Ulos oivaltamaan – opiskelijat aidoissa projekteissa

Mitä opiskelija oppii projektityössä – teoriaa, käytäntöä vai jotain muuta? Miksi yliopisto-opettajan kannattaa hyödyntää projektimuotoista opetusta? Miksi yritys innostuu työstä opiskelijoiden kanssa?
Tule lämpiöön kuulemaan ja vaihtamaan kokemuksia opiskelijaprojekteista.

Aiheeseen virittelee erityisasiantuntija Riina Pulkkisen alustus mm. Särkänniemen kanssa toteutetuista projektikursseista. Keskustelua rikastavat opiskelijan, teknisen viestinnän erikoistumisopintojen ja monikielisen käännöstyöpajan kommenttipuheenvuorot.Tiedustelut:

Kai Halttunen
YTT, Yliopistotutkija
Campus Conexus -projekti
Kasvatustieteiden yksikkö
+358 40 190 1294
kai.halttunen@uta.fi
www.campusconexus.fi
« Palaa arkiston otsikkolistaukseen

 
iStart-julkaisujärjestelmä - ConnectingTalents Oy