Kyky-kuulumiset kesäkuu/2011

28.06.2011 | Kyky-projekti toivottaa hyvää kesää! Palaamme töihin jälleen elokuun alussa. Tarkemmat loma-aikamme sekä kevään kuulumisia ja syksyn suunnitelmia löytyy oheisesta tiedotteesta.

Kesäterveiset Kyky-projektista!

Palaamme kesälomilta 1.8.2011. Sitä ennen Laura on tavoitettavissa 1.7. ja Ann-Marie 15.7. asti.

KEVÄÄN TAPAHTUMIA

Projektin toimenpidesuunnitelma alkaa saada muotoaan, kun yhteistyöyliopistoissa tehty opiskelukyvyn ja yhteisöllisyyden nykytilanteen ja kehittämistarpeiden kartoitus on saatu valmiiksi. Luvassa on ainakin opiskelijoiden integroitumiseen, opiskelukyvyn itsearviointiin ja kehittämiseen sekä opiskelijajärjestötoimintaan liittyvää toimintaa.

Yhteistyötoimijoiden kanssa olemme tehneet aktiivista yhteistyötä jo kevään aikana. Aalto-yliopistossa suunnitellaan tutkintorakenneuudistusta, johon olemme tuottaneet tietoa siitä, mitä uudistuksessa huomioitavia asioita yhteisöstä on noussut esiin kartoitustapaamisissa. Tampereen yliopistossa Kyky-projekti on mukana mm. opiskelijoille suunnatun verkkopalvelun kehittämisessä ja opiskelukykyä on pidetty esillä myös paikallisessa koulutusuudistuksessa.

Ylioppilaskuntien ja SYL:n toimintaan olemme osallistuneet asiantuntijaroolissa, kun on käsitelty esimerkiksi uusien opiskelijoiden vastaanottamista, järjestötoiminnan saavutettavuutta, yliopistojen rahoitusta ja palautejärjestelmiä tai hyvää opetusta ja opiskelua.

Projektin työntekijät ovat osallistuneet pitkin kevättä myös erilaisiin seminaareihin ja kokouksiin, joissa olemme pitäneet alustuksia, olleet mukana paneelikeskusteluissa ja vetäneet työpajoja. Tämä onkin ollut hyvä tapa paitsi tehdä projektia ja asiaamme tunnetummaksi, myös tutustua opiskelukyvyn kannalta merkittäviin aiheisiin ja toimijoihin.

24.5. julkistettiin Opiskeluterveys-kirja, jonka ovat toimittaneet Kristina Kunttu, Anne Komulainen, Katri Makkonen ja Päivi Pynnönen. Kirja sisältää paljon tietoa mm. opiskelukyvystä ja opiskeluyhteisöjen hyvinvoinnista. Mukana on myös Johannan artikkeli opiskelukyvyn ja yhteisöllisyyden edistämisestä korkeakouluissa. Julkaisutilaisuuden kalvot löytyvät osoitteesta http://www.yths.fi/terveystieto_ja_tutkimus/koulutuspaivat. Saman linkin takaa löytyy myös muita mielenkiintoisia materiaaleja YTHS:n koulutuksista.

SYKSYN OHJELMAA

Vuosittaiset valtakunnalliset Opintoasiain- ja Peda-forum-päivät järjestetään 23. - 24.8. 2011 Itä-Suomen yliopistossa Kuopion kampuksella teemalla ”Muutosten tuulet”. Kyky-projektilla on päivillä oma työpaja otsikolla ”Opiskelijakeskeinen oppiminen opiskelukyvyn ylläpitäjänä”. Ilmoittautuminen päiville päättyy 30.6! Tutustu päivien runsaaseen ja monipuoliseen ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan www-sivujen kautta: www.uef.fi/pfo2011.

Campus Conexus – projektissa julkaistaan 13.10.2011 artikkeliteos ”Korkeajännityksiä”. Kirjan artikkelit perustuvat projektissa tehtyyn tutkimukseen mm. korkeakouluopintoihin kiinnittymisestä sekä opetus- ja oppimiskulttuureista. Julkaisutilaisuus järjestetään Tampereella.

Lomien jälkeen Kyky-projekti laajentaa toimintaansa enemmän myös ammattikorkeakoulusektorille osallistumalla Suomen ammattikorkeakouluopiskelijoiden liiton (SAMOK) kesäseminaariin elokuussa ja kirjoittamalla asiantuntijatekstin liiton yhteisöllisyysaiheiseen julkaisuun.

Syksyllä toimenpiteiden suunnittelu jatkuu ja aloitamme myös käytännön kehittämistyön yhdessä yhteistyöyliopistojen toimijoiden kanssa. Tiedotamme kehittämistyön etenemisestä ja tuotoksista myös tällä sähköpostilistalla.

Syksyllä saamme käyttöömme myös oman logon!
« Palaa arkiston otsikkolistaukseen
 
iStart-julkaisujärjestelmä - ConnectingTalents Oy