Kyky-kuulumiset 3/2012

19.12.2012 | Tässä kirjeessä: 1. Kyky-projektin kuulumisia 2. SYL:n liittokokous valitsi liitolle uuden hallituksen 3. European First Year Experience -konferenssi Helsingissä 13.-15.5.2013 4. Eka vuosi – työpaja 16.1.2013 Helsingissä 5. Ilmoittaudu maksuttomaan konferenssiin: Higher education - higher level learning? 6. Opiskelijan omppupäivä – Terveystietoa ja opiskelukykyä -seminaari ke 13.2.2013

Tässä kirjeessä:
1. Kyky-projektin kuulumisia
2. SYL:n liittokokous valitsi liitolle uuden hallituksen
3. European First Year Experience -konferenssi Helsingissä 13.-15.5.2013
4. Eka vuosi – työpaja 16.1.2013 Helsingissä
5. Ilmoittaudu maksuttomaan konferenssiin: Higher education - higher level learning?
6. Opiskelijan omppupäivä – Terveystietoa ja opiskelukykyä -seminaari ke 13.2.2013


1. Kyky-projektin kuulumisia
Aallon ja Tampereen yliopistoissa on edistetty hyvää opiskelukykyä monin tavoin. Kyky-projekti on ollut tukemassa kehittämistyötä muun muassa tutkintouudistusten ja hyvinvointityön yhteydessä. Opintojen alkuvaiheen kysymykset ovat olleet yliopistoissa keskeisiä syyskaudella, ja projekti onkin osallistunut molemmissa yliopistoissa uusien opiskelijoiden orientaatioiden kehittämiseen.

Opiskelijajärjestöjen ja ylioppilaskuntien kanssa olemme kehittäneet koulutustoimintaa erityisesti yhdenvertaisuus- ja hyvinvointiteemoista. Olemme jatkaneet työskentelyä myös ylioppilaskuntien järjestösektorien verkoston kanssa. Verkostossa tapahtuneen kokemusten vaihdon kautta on esimerkiksi koulutuksia ja järjestötoiminnan kansainvälisyyttä kehitetty monessa ylioppilaskunnassa.

Opiskelukykykäsitteen kehittäminen yhdessä Opiskelijajärjestöjen tutkimussäätiön (Otus rs) sekä Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiötä (YTHS), opintopsykologeja ja opiskelijoita edustavien asiantuntijoiden kanssa on jatkunut. Toinen työpaja aiheesta järjestettiin 12.12.2012 Helsingissä ja sen tuloksia voivat kiinnostuneet tiedustella Kyky-projektista tai Otuksen tutkijoilta.

2. SYL:n liittokokous valitsi liitolle uuden hallituksen
Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) liittokokous valitsi Tampereella 23.–24. marraskuuta järjestetyssä liittokokousessaan hallituksen vuodelle 2013. Puheenjohtajaksi valittiin kasvatustieteen ylioppilas Marina Lampinen, 25, HYYstä. Liittokokous valitsi lisäksi hallitukseen kuusi jäsentä: Niina Jurva (Tamy), Jukka Koivisto (TYY), Joel Kuuva (LTKY), Noora Laak (AYY), Aino-Kaisa Manninen (OYY) ja Turkka Sinisalo (VYY). Kokouksessa päätettiin myös ensi vuoden toimintasuunnitelmasta ja hyväksyttiin liittokokouskannanotto, jossa SYL vaatii vauhtia korkeakoulutuksen rakenteelliseen kehittämiseen.

3. European First Year Experience -konferenssi Helsingissä 13.-15.5.2013
Kansainvälinen European First Year Experience –konferenssi järjestetään Helsingissä 13.–15. toukokuuta 2013. Konferenssiin odotetaan 300 osallistujaa erityisesti eurooppalaisista yliopistoista. Konferenssin tavoitteena on edistää yliopistojen toimenpiteitä, joilla opiskelijoiden ensimmäisen opiskeluvuoden merkitys tunnustetaan ja opiskelijoita tuetaan ensimmäisen vuoden aikana.
Alustava kutsu: http://blogs.helsinki.fi/efyehelsinki2013/files/2012/11/invitation.pdf

4. Eka vuosi – työpaja 16.1.2013 Helsingissä
Kyky-projekti ja Aalto-yliopisto järjestävät yliopistoissa ensimmäisen vuoden opiskelukokemuksen kanssa toimiville työpajan, jonka tavoitteena on käsitellä opintojen alkuvaiheeseen ja ensimmäiseen opiskeluvuoteen liittyviä kysymyksiä, sekä jakaa toimintaan liittyviä kokemuksia ja käytäntöjä.

Työpajaan toivotettiin tervetulleiksi kaikki aiheesta kiinnostuneet henkilöt niin opiskelijajärjestöistä, opintohallinnosta kuin opetushenkilökunnastakin. Mukaan mahtui kuitenkin vai 80 ensimmäisenä ilmoittautunutta, ja määrä on tullut täyteen. Työpajan esitykset ja tuotokset tulevat jakoon ja niistä tiedotetaan mm. Kyky-kuulumiskirjeessä.

5. Ilmoittaudu maksuttomaan konferenssiin: Higher education - higher level learning?
Tallinnassa järjestetään 23.-25.1.2013 kiinnostava konferenssi korkeakouluopetuksen kehittämisestä. Mukana on myös Kyky-projektin esitys oppimiskulttuurin muuttamisesta. Ilmoittautuminen konferenssiin päättyy 10.1.2013. Konferenssiin ei ole osallistumismaksua. Lisätietoa ja ilmoittautuminen: http://primus.archimedes.ee/conference2013/index.php
6. Opiskelijan omppupäivä – Terveystietoa ja opiskelukykyä -seminaari ke 13.2.2013
Tervetuloa Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön Opiskelijan omppupäivä – Terveystietoa ja opiskelukykyä -seminaariin ke 13.2.2013, Metropoliaan, Bulevardi 31, Helsinki.

Seminaarissa julkistetaan vuoden 2012 Korkeakouluopiskelijoiden terveystutkimus sekä
keskustellaan opiskelijoiden hyvinvoinnista ja opiskelukyvystä sekä terveysongelmista.
Opiskelijan omppupäivän terveysteemat ovat esillä YTHS:n toimipisteissä ja
päivän aikana opiskelijoille jaetaan omenoita. Seminaaripäivä on samalla säätiön 59. syntymäpäivä.

Ilmoittautuminen seminaariin 31.1.2013 mennessä tästä linkistä. Seminaarikieli on suomi.

OHJELMA
11.30 Omakustanteinen lounas
12.30 Seminaarin avaus, valtuuskunnan puheenjohtaja Jorma Huuhtanen, YTHS
12.45 Terveystutkimuksen julkistaminen, yhteisöterveyden ylilääkäri, dos. Kristina Kunttu, YTHS
13.45 Keskustelua ja kysymyksiä terveystutkimuksesta
14.00 Kahvitauko ja mediatilaisuus
14.30 Jännittäminen ja opiskelukyky, lehtori, FT Merja Almonkari, Jyväskylän yliopisto
15.00 Netti- ja peliongelmat sekä opiskelukyky, psykologi, FT Marjo Kokko, YTHS
15.30 Näin edistämme opiskelukykyä, projektipäällikkö Johanna Kujala, suunnittelijat Laura Heinonen ja Ann-Marie Norrgrann, Kyky-projekti, Campus Conexus II
16.00 Cocktails

Lisätietoja: Kristina Kunttu, yhteisöterveyden ylilääkäri, kristina.kunttu(at)yths.fi, p. 050 544 2946 (terveystutkimus); Sari Krappe, viestintäpäällikkö, sari.krappe(at)yths.fi, p. 046 710 1540

Voit lukea seminaarikutsun myös nettiosoitteessa www.yths.fi.
Du kan läsa seminarieinbjudan också på webbadressen www.yths.fi/sv.
Tule sinäkin haukkaamaan ja jakamaan tiedon omenaa!« Palaa arkiston otsikkolistaukseen
 
iStart-julkaisujärjestelmä - ConnectingTalents Oy