HELMIKUUN KYKY-KUULUMISET (1/2012)

29.03.2012 | Vuosi on alkanut vauhdikkaasti eri organisaatioiden uusien toimijoiden perehdytyksissä ja inspiroivissa suunnittelutapaamisissa eri yhteisöjen kanssa. On ollut ilo huomata, miten keskusjärjestöihin ja ylioppilaskuntiin on tänä vuonna saatu yhä enemmän uusia toimijoita, jotka eivät ole ensikertaa tekemisissä opiskelukyvyn kanssa. Kyky-projektin tiedotuslistalla on yli 500 tilaajaa.

HELMIKUUN KYKY-KUULUMISET (1/2012)

Tervehdys Kyky-projektista!

Vuosi on alkanut vauhdikkaasti eri organisaatioiden uusien toimijoiden perehdytyksissä ja inspiroivissa suunnittelutapaamisissa eri yhteisöjen kanssa. On ollut ilo huomata, miten keskusjärjestöihin ja ylioppilaskuntiin on tänä vuonna saatu yhä enemmän uusia toimijoita, jotka eivät ole ensikertaa tekemisissä opiskelukyvyn kanssa.

Kyky-projektin tiedotuslistalla on yli 500 tilaajaa. Vinkatkaa listasta myös opiskelukyvystä kiinnostuneille kollegoille ja muille kontakteillenne! Listalle on helppo liittyä osoitteessa http://www.syl.fi/materiaalit/opiskelukyky/liity-kyky-projektin-sahkopostilistalle/. Saman linkin takaa löydät ohjeet myös listalta eroamiseen.

Kauniita talvipäiviä toivoen,
Laura, Liisa ja Ann-Marie

1. Hallitustoimijoiden yhteystietoja

Suomen ylioppilaskuntien liiton hallituksessa opiskelu- ja työkykyasioista, ja samalla yhteistyöstä Kyky-projektin kanssa, vastaa tänä vuonna Eveliina Heinäluoma. Eveliinan, kuten muidenkin SYLliläisten yhteystiedot löytyvät nettisivuiltamme http://www.syl.fi/yhteystiedot/keskustoimisto/.
Tampereella suunnittelija Ann-Marie Norrgrannin työtä tukee ja opiskelukykyasioista vastaa hallituksen jäsen Pirita Ruokola. Tamyn naamagalleria löytyy osoitteesta http://www.tamy.fi/yhteystiedot.

2. Ylioppilaskuntien järjestösektoriverkosto perustettiin SYL:n avausseminaarissa

Parikymmentä ylioppilaskuntien järjestö- tai vapaa-aika-sektoreilla toimivaa työntekijää ja hallituksen jäsentä kokoontui yhteen SYL:n avausseminaarissa Riihimäellä 6.2.2012. Tapaamisessa ideoitiin yhdessä järjestösektorien tarpeita ja tapoja, joilla verkostossa voidaan vastata niihin. Verkosto sopi tapaavansa kahdesti vuodessa ja hyödyntävänsä toisiaan mm. käytäntöjen jakamisessa, koulutusten suunnittelussa ja vapaaehtoisten motivoinnissa. SYL tukee ja koordinoi verkoston toimintaa yhdessä Kyky-projektin kanssa. Lisätiedot: SYL:n hallituksen jäsen Eveliina Heinäluoma

3. Tuoreita tietoja saavutettavuuden toteutumisesta korkeakouluissa

OKM julkaisi helmikuun alussa Otuksen tekemän tutkimuksen “Hitaasti, mutta varmasti? Saavutettavuuden edistyminen yliopistoissa ja ammattikorkeakouluissa 2000-luvulla”. Tutkimuksessa käsitellään korkeakoulujen saavutettavuutta sekä korkeakoulujen itsensä että opiskelijoiden antamien kyselyvastausten perusteella. Tutkimuksen tulos on selvä: sen paremmin psyykkinen, fyysinen kuin sosiaalinenkaan saavutettavuus ei ole vielä korkeakouluissa riittävän hyvällä tolalla. 23 % yliopisto-opiskelijoista ei kokenut olevansa osallinen yhteisössä ja esimerkiksi erilaisista oppijoista ja vammaisista opiskelijoista vain puolet koki olevansa yhdenvertaisia korkeakoulussaan. Korkeakoulujen lisäksi myös opiskelijajärjestöillä on selvästi paljon tehtävää saavutettavuuden parantamisessa.
Tiivistelmä ja julkaisu kokonaisuudessaan: http://www.minedu.fi/OPM/Julkaisut/2012/Hitaasti_mutta_varmasti.html

4. Terveyden edistäminen, päihdevalistus ja opiskelijakulttuurit teemana YTHS:n ja Kyky-projektin koulutuspäivässä 28.5.2012

Kyky-projektin ja YTHS:n yhteinen terveyden edistämispäivä järjestetään Helsingissä, Aalto-yliopiston Kauppakorkeakoulun tiloissa maanantaina 28.5. klo 9-16. Tilaisuus on tarkoitettu kaikilla tasoilla toimiville opiskelijajärjestöille sekä YTHS:n ja yliopistojen henkilöstölle. Varmistuneiden puhujien joukossa ovat mm. THL:n pääjohtaja Pekka Puska, A-Klinikkasäätiön johtava ylilääkäri Pekka Heinälä, ensimmäiseen opiskeluvuoteen perehtynyt Minna Kaartinen-Koutaniemi Helsingin yliopistosta ja opiskelijoiden päihdekulttuureita tutkinut Antti Maunu EHYT ry:stä. Lisätiedot: Kyky-suunnittelijat

5. Esteettömien opintopolkujen puolesta – seminaari 11.4.2012 Jyväskylässä

Valtakunnallisen korkeakoulujen esteettömyysverkoston järjestämän seminaarin tavoitteena on valottaa opiskelijoiden näkökulmaa oppimiseen ja oppimisen haasteisiin sekä luoda keskustelufoorumi korkeakoulujen esteettömyystyön hyvistä käytänteistä. Seminaari on tarkoitettu kaikille korkeakoulujen esteettömyystyöstä kiinnostuneille ja sitä on mahdollista seurata myös etänä. Seminaari järjestetään 11.4.2012 klo 9.30-16 Jyväskylän ammattikorkeakoululla. Lisätietoa ja ilmoittautuminen http://erityisopettaja.fi/esok2012.

6. Peda-forum-päivät 2012: Call For Papers

Peda-forum-päivät kokoaa yhteen yliopistoyhteisön jäseniä jakamaan osaamista, ideoita ja voimaa. Tule sinäkin mukaan ja heittäydy dialogiin Peda-forum-päivillä Aalto-yliopistossa 21.-22.8.2012! Sinulla on myös mahdollisuus koota oma verkostosi yhteen verkostoitumispäivänä 20.8.2012. Yliopistojen ura- ja rekrytointipalveluiden Elopäivät järjestetään osana Peda-forum-päiviä. Ehdotuksia voi esittää näihin kaikkiin työpajoihin 19.3.2012 mennessä osoitteessa www.conex.fi/peda-forum/. Lisätietoa päivistä löytyy saman linkin takaa.« Palaa arkiston otsikkolistaukseen
 
iStart-julkaisujärjestelmä - ConnectingTalents Oy