Campus Conexus-koulutus opintopsykologityötä tekeville

28.09.2011 | Campus Conexus-projekti järjestää 9.11.2011 koulutuksen ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen opintopsykologeille.

Koulutus: Aikaansaamattomuus opinnoissa hyväksymis- ja omistautumisterapian näkökulmasta

Aika: 9.11.2011 klo 12.30–17.30 (opintopsykologien yhteinen kokous klo10.00 alkaen)
Paikka: Hotelli Arthur, Vuorikatu 19, Helsinki
Kohderyhmä: opintopsykologit yliopistoissa ja ammattikorkeakouluissa
Kouluttaja: Arto Pietikäinen

Opinnoissaan viivästyneet ja erityistä tukea kaipaavat opiskelijat tuovat usein esille vaikeuksia tarttua toimeen opinnoissa ja suorittaa kursseja aikataulun mukaisesti loppuun. Opiskelun aloittamista vältellään ja tehtäviä jätetään viime tippaan niin, että kurssit jäävät helposti kesken ja tentteihin valmistaudutaan vaillinaisesti. Samalla opiskeleminen muuttuu helposti hallitsemattomaksi ja kuormittavaksi. Aikaansaamattomuus, tai prokrastinaatio, on yleinen ilmiö korkeakouluopiskelijoilla ja se yhdistyy myös opiskeluympäristön ongelmiin. Osalle opiskelijoista aikaansaamattomuus tuottaa huomattavaa henkilökohtaista haittaa ja ahdistusta, kun opiskelija ei kykene toteuttamaan omien tavoitteiden mukaisia opiskelusuunnitelmiaan. Näiden opiskelijoiden erityisohjaukseen tarjoaa mielenkiintoisia näkökulmia ja työkaluja uuden aallon kognitiivisen psykoterapian menetelmät, joista etenkin hyväksymis- ja omistautumisterapian lähtökohdat ovat lupaavia opinnoissaan viivästyneiden erityisohjauksessa.

Koulutuspäivän asiantuntijakouluttajaksi paikalle saapuu työterveyspsykologi, psykoterapeutti Arto Pietikäinen, joka on perehtynyt hyväksymis- ja omistautumisterapiaan ja kirjoittanut lähestymistavan pohjalta teoksen Joustava Mieli (2010). Hän kouluttaa opintopsykologeja uusimmista kognitiivisen käyttäytymisterapian menetelmistä, joiden avulla voidaan pureutua aikaansaamattomuuden ilmiöön ja antaa työkaluja opiskelijoiden erityisohjaukseen. Menetelmien vaikuttavuudesta on tutkimusnäyttöä useiden psykologisten ongelmien käsittelemisessä. Menetelmiä voidaan soveltaa myös opintopsykologien toteuttamissa lyhyissä interventioissa ja ryhmissä opinnoissaan viivästyneille.

Koulutuksen yhteyshenkilö ja tiedustelut: Kaisa Poutanen, opintopsykologi, Campus Conexus-projekti (p. 050 4155579, kaisa.poutanen@helsinki.fi). Yliopistopedagogiikan tutkimus- ja kehittämisyksikkö, Helsingin yliopisto.« Palaa arkiston otsikkolistaukseen
 
iStart-julkaisujärjestelmä - ConnectingTalents Oy