Campus Conexus koulutus: Ryhmä ryhmä

10.08.2010 | Campus Conexus -hanke ja OTUKE järjestävät yhteistyössä seitsemän tapaamisen työnohjauksellisen ”Ryhmä ryhmän”, jossa tavoitteena on ryhmässä toimimalla oppia ryhmän ohjaamiseen liittyviä asioita jakaen kokemuksia, ideoita ja kehittymisen haasteita.

Ryhmä ryhmä - tule ryhmään oppimaan ryhmästä

• Mistä saisin uusia ideoita gradujen, kanditöiden ja hopsien ohjaamiseen?
• Projektiopetus kiinnostaa, miten ryhmäilmiöt vaikuttavat projektioppimiseen ja miten niitä voisi ohjata?
• Mitä hyötyä ryhmästä olisi opetuksessa ja ohjauksessa ja miten saisin ryhmän käyttämistä sen hyödyn irti?
• Voiko opiskelijat saada oppimaan enemmän toisiltaan ja työskentelemään intensiivisesti yhdessä?
• Haluaisin siirtyä hopsien ja opinnäytteiden ohjaamisessa yksilötyöstä ryhmän hyödyntämiseen, mutta mistä saisin käytännön vinkkejä ryhmän vetämiseen?
• Vastuullani on opetusta kehittävän ryhmän vetäminen eivätkä kokoukset vaikuta parhaalta tavalta rakentaa yhteistyötä. Mistä saisin uusia ideoita ryhmän vetämiseen?
• Olen käyttänyt paljon ryhmää opetuksessa ja ohjauksessa ja haluaisin päästä jakamaan ideoita ja oppimaan kollegoilta.
• Minulla on ajatuksia ja toimintaideoita ryhmän vetämiseen, mutta olen epävarma, mikä voisi toimia ja mikä ei. Missä voisin kehitellä ideoitani eteenpäin ja saada niihin palautetta?

Campus Conexus -hanke ja OTUKE järjestävät yhteistyössä seitsemän tapaamisen työnohjauksellisen ”Ryhmä ryhmän”, jossa tavoitteena on ryhmässä toimimalla oppia ryhmän ohjaamiseen liittyviä asioita jakaen kokemuksia, ideoita ja kehittymisen haasteita. Työskentely koostuu lähitapaamisista, joissa osallistutaan, koetaan ja jaetaan ohjauksellinen ryhmäprosessi turvallisessa ja luottamuksellisessa ilmapiirissä. Lähitapaamisten jälkeen kirjoitetaan lyhyitä reaktiopapereita, joilla ryhmässä opittua kytketään ryhmän jäsenten arjen työhön.

Ryhmän ohjaajana toimii Kai Halttunen, joka on ohjannut intensiivisiä opiskelijoiden ja henkilöstön ryhmäprosesseja mm. projektiopinnoissa, kandidaattiseminaareissa, hops-ohjauksen piirissä. Kain työskentely perustuu visuaalisuuteen, toiminnallisuuteen, ratkaisukeskeisyyteen ja haastavaan läsnäoloon. Koulutukseltaan Kai on YTT ja hän on suorittanut laaja-alaiset pedagogiset opinnot. Parhaillaan hän osallistuu ratkaisukeskeiseen työnohjaajakoulutukseen. Lisätietoja ohjaajasta: www.halttunen.info.

Ryhmä tapaa seitsemänä maanantaina klo 12.15-13.45
I 6.9.2010
II 27.9.2010
III 25.10.2010
IV 15.11.2010
V 13.12.2010
VI 10.1.2011
VII 31.1.2011

Ilmoittautuminen ryhmään pe 20.8.2010 mennessä e-lomakkeella
Lomakkeessa pyydetään henkilötietojen lisäksi kertomaan ryhmäohjaajana toimimisen taustoista ja kuvaamaan lyhyesti ryhmää, jonka kehittäminen sinulla on erityisesti mielessä osallistuessaan Ryhmä ryhmään.

Ryhmä ryhmä on itsessään ryhmäprosessi, johon osallistumalla opitaan ryhmään liittyviä ilmiöitä. Tämän vuoksi osallistuminen edellyttää ehdotonta sitoutumista lähitapaamisiin. Ryhmään otetaan mukaan enintään 12 osallistujaa.

Information:
Mari Käki
mari.kaki@uta.fi
050 443 7244


« Palaa arkiston otsikkolistaukseen
 
iStart-julkaisujärjestelmä - ConnectingTalents Oy